Meer dan een onderneming

Schmidt Communicatie steunt kinderen in armoede: Zo kun jij dat ook doen. Zeven jaar geleden begon ik als zelfstandig ondernemer. Nadat onze dochter werd geboren, besloot ik een eigen bedrijf te starten: Schmidt Communicatie. Het bedrijf groeide en daarmee ook de behoefte om iets terug te doen voor de wereld om ons heen. Sinds een paar jaar steunen wij Compassion: een stichting die zich inzet voor kinderen in armoede. Ik vertel je graag over hoe wij het ondernemerschap combineren met het steunen van een goed doel.

De luxe van eigen ondernemer zijn
Zelf je uren indelen en beslissingen nemen. Het klonk mij als muziek in de oren. Net zoals elke startende ondernemer kwam ik er snel achter dat de werkelijkheid iets anders is. Een eigen bedrijf is keihard werken met weinig vrije tijd. Toch realiseer ik me ook hoe luxe het is om de juiste mensen en middelen te hebben om een eigen onderneming te kunnen runnen. In de beginjaren van Schmidt Communicatie besloot ik dan ook om, zodra de financiën het toelieten, iets terug te doen voor de wereld om ons heen. En zo geschiedde.

Goede doelen steunen
We zijn jaren geleden begonnen met het maandelijks steunen van één kindje via Compassion. Vervolgens hebben we ervoor gekozen om de eindejaargeschenken aan onze klanten om te zetten in een gift aan een goed doel. Een kleinschalig goed doel dat we secuur uitkozen. Naarmate Schmidt communicatie groeide kwamen we ook steeds meer in de positie om structurele financiële hulp te geven.

Compassion
Daan Schmidt, mijn echtgenoot en zakenpartner, had via zijn vorige baan al goede ervaringen opgedaan met Compassion. Bovendien was hij samen met de fondsenwerver en twee andere ondernemers verantwoordelijk voor de lancering van hun businessclub. Compassion is een stichting die door hun unieke kind-sponsorprogramma kinderen in armoede helpt op elk gebied in hun leven. Zij helpen niet alleen het kind, maar ook het hele gezin om een zo’n optimaal mogelijke leefomgeving te creëren. Een doel dat goed bij ons past, aangezien de laatste jaren niet alleen ons bedrijf is gegroeid, maar ook ons gezin ondertussen uit vier kinderen bestaat.

Sponsorkindjes
We hebben in de afgelopen jaren steeds meer sponsorkindjes kunnen helpen, in alle uithoeken van de wereld. Door onze structurele sponsoring kunnen ze naar school, krijgen ze goede schoolspullen, kleding, een rugzak, eten & drinken, etc. Maar ook een cadeautje met kerst en met hun verjaardag. Iets wat voor ons vanzelfsprekend is, maar voor deze kinderen allesbehalve. Afgelopen week hebben de naam en foto gekregen van het vijfde kindje dat we maandelijks steunen. Hoe gaaf! Ik ben enorm trots dat ik de droom die ik ooit had om iets terug te doen voor de wereld, nu samen met ons team kan waarmaken!

Wil je meer weten over Compassion en het kindsponsorplan? Onderstaande video geeft een goed beeld:

Recente berichten